1 Att lägga en beställning

1.1 Öppettider

Vår fysiska butik i Stockholm (Hornsgatan 45) har öppet måndag-fredag 10.00-18.30, lördagar 11.00-16.00 och söndagar 12.00-16.00. Vi förbehåller oss att öppettider kan variera högtider, men meddelar detta i god tid. Webbshoppen har självklart öppet dygnet runt.

1.2 Åldersgräns

För att beställa behöver du vara 18 år gammal. Är du yngre behöver du målsmans godkännande. För köp av receptfria läkemedel gäller alltid 18 års åldersgräns.

1.3 Kundservice

Du kan alltid kontakta vår kundtjänst som gärna hjälper dig. Vi har kundtjänst samma tider som den fysiska butiken. Telefonnumret till vår kundtjänst är 08-658 67 97.

1.4 Priser

Samtliga priser visas inklusive moms. Momsen kan variera beroende på produkt. Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser till motsvarande momssats.

1.5 Beställningar utanför Sverige

I dagsläget levererar vi inom Sverige och i vissa fall till andra länder på begäran.

1.6 Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning. Ta som vana att alltid kontrollera din orderbekräftelse så att allt ser rätt ut. Skulle det vara något du undrar över vänligen kontakta vår kundtjänst omedelbart. Spara orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst. När du kontaktar oss är det bra om du har kundnummer/ ordernummer antecknat. Kontrollera alltid paketets innehåll och se att det överensstämmer med orderbekräftelsen.

1.7 Utskick och SMS

Alla som registrerar sig hos oss får automatiskt våra nyhetsbrev och sms.

1.8 Produkterna som säljs

Samtliga produkter som säljs på Harmineralanalyser.se kan användas i Sverige. Alla kosttillskott och naturläkemedel som säljs på Harmineralanalyser.se är endast ett komplement till råd från din läkare och/eller terapeut och är inte tänkt att på något sätt ersätta eventuell läkarundersökning eller behov av läkarvård.

Tanken är att du själv skall få råd och tips av din läkare eller terapeut, dra dina egna slutsatser, och på ett ansvarsfullt sätt sedan göra dina inköp hos oss. Vi erbjuder hälso- och kostrådgivning i den mån det går, men tar inte ansvar för enskilda personers hälsa och välmående. Vi är alla unika individer med olika behov, det är därför inte alltid så att det kosttillskott som kanske passar en person även passar dig. Detta innebär att vi alltid rekommenderar dig att uppsöka din läkare och/eller terapeut vid behov och besvär för en personlig utvärdering och konsultation.

2 Avgifter

2.1 Fraktavgifter

Alla beställningar som görs på Hårmineralanalyser.se är fraktfria.

2.2 Övriga avgifter

14 dagars faktura via Klarna: 0 kr
Kampanjer via Klarna: läs mer under punkt 3.1
Delbetalning/konto: läs mer under punkt 3.1

3 Betalning

3.1 Betalningssätt

Vi vill att du alltid ska känna dig trygg när du väljer att handla hos oss. Vi har därför valt att erbjuda det beprövade och säkra betalningsalternativet Klarna Checkout samt PayPal. När du väljer att betala med Klarna Checkout kommer du automatiskt att få betala med Faktura (14 dagar), men du kan välja andra betalningsalternativ direkt efter ditt köp. Dessa betalningsalternativ är Klarna Konto, Klarna Kampanj, Direktbetalning via din bank och Kort (Visa och Mastercard). I vissa fall kommer du behöva uppge ditt personnummer hos Klarna Checkout. Detta gäller för att registrera vem du är och är viktigt för att förhindra bedrägerier. Du kommer efter en sådan registrering inte behöva skriva ditt personnummer igen vid köp åter hos oss eller hos andra företag som använder sig av Klarna Checkout. Du kommer efter det bara behöva skriva din e-mailadress och postnummer. Dina uppgifter sparas hos Klarna Checkout och behandlas efter PUL. Klarna sköter helt och hållet dina fakturafrågor och det är dem som du ska vända dig till om du har t ex problem eller frågor med din faktura via www.klarna.se. Om du har valt faktura som betalsätt så kommer det separat med ditt paket, så håll utkik efter det i posten!

Följande betalningsalternativ är möjliga att välja:

Faktura – 14 dagar (Klarna Checkout)

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

– Ingen fakturaavgift
– Få alltid hem varan innan du betalar
– Betalningstid – alltid 14 dagar
– Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
– Ladda ner dina fakturor från klarna.se
– Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %.

Klarna Kampanj (Klarna Checkout)

– 0% ränta
– Uppläggningsavgift 29 kr per köptillfälle
– Förlängd betaltid till t ex:  30 juni 2013 för alla köp t o m 31 maj 2013 (dessa tider varierar).
– Alla dina kampanjköp samlas på en faktura

Klarna konto (Klarna Checkout)

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

– Få alltid hem varan innan du betalar
– Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
– Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
– Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
– Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
– En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
– Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Direktbetalning via bank (Klarna Checkout)

Du loggar in via din nätbank och betalningen blir genomförd direkt.

Vid betalning mot faktura och delbetalning, skickas alltid paketet till folkbokföringsadressen. Detta för att undvika bedrägerier.

Betalning med kort (Klarna Checkout)

Hos oss är det möjligt att betala med svenska kort utställda av VISA och Mastercard. När du väljer att betala med kort behöver du ange kortnumret, kortets giltighetstid samt CVC-koden som du hittar på kortets baksida.

4 Leverans

4.1 Försändelser

Normalt har du ditt paket inom 1-4 dagar. Vi beställer direkt utifrån våra leverantörer och beroende på det kan vissa varor ta längre tid att komma till dig. Vi meddelar dig givetvist om detta innan vi fraktar dina varor. Numera skickar vi alla mindre försändelser med Postens tjänst Varubrev A. Brev delas om möjligt ut i din brevlåda/brevinkast. Ett brev räknas som skrymmande om det inte kan delas ut i brevlåda/brevinkast, brevbäraren gör då ett försök att ringa på hos dig för att överlämna ditt varubrev. Skrymmande brev kan hämtas hos Postens ombud. Du får då avisering om detta med sms eller post. Försändelser med en vikt över 2 kg skickas med Posten MyPack eller DHL. Paket hämtas hos Postens ombud eller DHL utlämningsställe efter sms-avisering. Du får avisering med sms eller post. För att du ska känna dig trygg i ditt köp hos oss så kontrollväger vi samtliga paket innan leverans.

4.2 Adressändring

Om du har fyllt i felaktiga adressuppgifter och vi hunnit skicka ditt paket är kostnaden 180.- för att ändra uppgifterna i efterhand (Detta är Postens avgift för ändrat förfogande). Ändringen kan ta upp till 48 timmar att genomföra.

4.3 Outlösta paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnaderna för returfrakt, expeditionskostnad etc. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 7 dagar innan den returneras till oss.

5 Bytes- och ångerrätt

Som kund hos Harmineralanalyser.se har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan. Ångerrätten gäller dock inte om försegling/plombering brutits. Varan måste vara i väsentligen obrukat/oförändrat skick, för att kunna returneras. Produkten måste returneras i produktens orginalförpackning.

En retur/ett byte av produkt kan du göra genom att anmäla en retur via vår kundtjänst – våra kontaktuppgifter ser du nedan.

Meddelandet skall innehålla följande information till vår kundtjänst; 1) ordernummer 2) eventuell fakturanummer samt 3) en lista med de produkter som du vill returnera. Returnera varan tillsammans med fakturan (eller en kopia av denna).

Vid byte skickar vi ut varan du vill byta emot.

Vid ångerköp, sker återbetalning av varans pris när returen återkommit till oss. Kunden svarar för frakten vid byte/ångerköp. OBS! Returnera inte mot postförskott.

Meddela angående din retur via vår kundtjänst.

6 Reklamationer

6.1 Hur du vill göra när du vill reklamera ett paket

För att vara på den säkra sidan bör du ha som vana att alltid se över emballaget när du hämtar ditt paket. Du har rätt att utan kostnad öppna paketet, för att kontrollera att varan fungerar eller är korrekt.

Om något är felaktigt med din produkt vid leverans, ber vi dig reklamera det hos oss så snart så möjligt.  Du kan göra en reklamation genom att ringa vår kundtjänst – våra kontaktuppgifter ser du nedan.

För att vi ska godkänna reklamationen:

Reklamation måste alltid göras via att kontakta oss, skicka inte bara tillbaka produkten.

– Felplock: Om fel produkt har skickats från oss, skickar vi ut rätt produkt, den felaktiga produkten skall återsändas till oss. Glöm inte att ange i reklamationen vilken produkt du fått istället.

– Produkt saknas: Efter kontroll skickas den saknade varan ut till dig.

– Trasig/defekt: Vi skickar ut en ny produkt. Hela produkten ska återsändas till oss.

– Annan orsak: Om orsaken är en annan, måste det anges vad orsaken är.

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år, det är endast ursprungskund som har möjligheten att reklamera, om en produkt köps i andrahand gäller endast garanti via tillverkaren. Vid eventuella tvister angående reklamationer följer vi Allmänna Reklamationsnämndens, ARN:s, rekommendationer.

Har du frågor angående din reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

6.1 Ändra och avbeställa order

Vi ändrar och avbeställer ordrar i den mån det är möjligt, men när en order väl är printad för packning har vi inte möjlighet att ändra eller avbeställa den. Därför är det viktigt att ringa in till oss eller maila.

7 Informationshantering

7.1 Använding av personuppgifter

Genom din registrering och/eller beställning samtycker du till att Harmineralanalyser.se (ägs av Sektra Hälsa AB) och dess närstående bolag lagrar och använder uppgifter om dina inköp samt de kontaktuppgifter du lämnar. Uppgifterna lagras och används för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig samt för att bättre kunna tillfredsställa dina behov som kund och ge dig bättre service, bland annat genom att göra webbplatsen så personlig som möjligt. Uppgifterna lagras och används även i informations- och marknadsföringssyfte. Detta innebär att Harmineralanalyser.se (ägs av Sektra Hälsa AB), såvida du inte skriftligen motsatt dig det, komma att använda dina personuppgifter för att kontakta dig via mejl med nyhetsbrev eller direkt marknadsföring. Du har givetvis möjlighet att när som helst skriftligen meddela oss att du motsätter dig behandling av dina personuppgifter för marknadsföringsändamål.

Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att dina kunduppgifter endast används av Harmineralanalyser.se (Sektra Hälsa AB). Harmineralanalyser.se (Sektra Hälsa AB) kommer inte utan ditt samtycke, att vidareförmedla uppgifter om dig annat än om detta följer lagstiftning, om det krävs i samband med att du beställt en produkt eller tjänst eller om Harmineralanalyser.se (Sektra Hälsa AB) anser att det krävs för att skydda och försvara rättigheter eller egendom tillhörande Harmineralanalyser.se (Sektra Hälsa AB).

Enligt 26 § personuppgiftslagen är Harmineralanalyser.se därför skyldigt att, efter din egenhändigt undertecknade skriftliga begäran, en gång per kalenderår kostnadsfritt lämna besked om personuppgifter som rör dig behandlas eller ej. Behandlas sådana uppgifter ska skriftlig information lämnas om vilka personuppgifter om dig som behandlas, varifrån dessa uppgifter har hämtats, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare som uppgifterna har lämnats. Harmineralanalyser.se är även skyldig att på din begäran rätta, blockera eller utplåna sådana personuppgifter som inte har behandlats i enlighet med personuppgiftslagen. Du har även rätt att när som helst återkalla ditt samtycke. Ytterligare personuppgifter om dig kommer då inte att behandlas.

7.2 Fel i publiceringen

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter som tryckts/skrivits felaktigt på vår hemsida, på produkter eller i andra förekommande media. Vi reserverar oss även mot prisjusteringar (såsom förändrade priser från våra leverantörer, valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel i webbshoppen, browser eller server.

7.3 Ändra och avbeställa order

Vi gör vårt bästa att svara på alla mail som vi får, men om du upptäcker att du inte fått svar från oss kan detta bero på tekniska problem. Du kan då antingen välja att ringa till oss eller testa att skicka ett till mail.

8 Klagomål

Vid eventuella klagomål ber vi dig som kund hos oss att förmedla det via mail, telefon eller besök.

9 Hemsidan

Vi vill förbättra vår hemsida hela tiden och dina synpunkter är viktiga för oss. Om har du synpunkter på hemsidan, förslag om förbättringar eller andra funderingar skicka ett mail till oss. Maila också om du saknar eller önskar att lägga till din favoritprodukt i vårt sortiment så gör vi vårt bästa.